CERTIFICERET

Familie-Psykoterapeut

FULD DISKRETION

Er en selvfølge hos mig

TELEFONISK SAMTALE

er også en mulighed

BETALING VIA

MobilePay eller kontant

Kender du til følelsen af angst, og undre dig over, hvorfor du har det sådan?

Har du angst? Angst kan vise sig på mange måder: svært ved at få vejret, lufthunger, sveder, pulsen stiger, manglende koncentration, hjertebanken, muskelspændinger, og det kan føles, som der er noget på færde.

Man kan få angst anfald, hvor alt står stille, føler man mister kontrollen, og man bliver handlingslammet. Det kan virke skræmmende for en, men det er ikke farligt.

Det er hjernen, der reagere på noget, som sætter den i beredskab/aktion, som en løve, der skal i kamp.

Angsten kan forhindre en i mange ting, da tanker-bekymringer-katastrofetanker og de fysiske symptomer, kan få magten over en. Derved undgår mange at tage tog, bussen, gå uden for en dør, socialesammenhænge, “for tænk nu, hvis angsten viser sig”.

Man kan gå længe med en undren, man prøver at skjule det, da mange ofte føler sig forkert og skammer sig. Derved får skammen en til sig, at gemme sig væk for sig selv og andre.

Jeg ser angsten, som et tegn på, der er noget, man bør tage sig af. En måde at fortælle, man bør stoppe op- have opmærksomhed på, hvorfor angsten er opstået.

Angsten kan være opstået pga: Bekymringer i ens liv, som man ikke har fået taget sig af ,tidligere oplevelser- hændelser i en liv.

Utryghed, ensomhed, har man været presset i længere tid, været stresset, følelser man har undgået, noget man har skulle leve op til, for stort ansvar, en uddannelse, som kræver eller har krævet for meget, parforhold hvis man ikke trives, eller ikke føler man skal leve op til noget, for at blive elsket.

Ens krop er på “overarbejde” som gør kroppen fortæller dig noget.

Angsten er et symptom på noget andet, du er ikke din angst.

Har du angst, så søg hjælp, så vi sammen kan finde indtil, hvorfor den er opstået, og få redskaber til, når angsten opstår, så du tager magten over den.

Ønsker du at blive ringet op?

Jeg tager desværre ikke nye kunder ind i øjeblikket.

Heidi Egeberg, Terapeut. Udfører terapi i kolding.